17. maaliskuuta 2011

Sormet sanoo soo soo soo, kengän kangat töps töps töps

Edistystä: luokittelen toissapäivänä siirtyneeni vasta-alkaja-tasolta jokin muu aloittelija -tasolle. Tuunasin nimittäin itse tanssikenkiäni! Nyt on lattarikenkien koroissa keittiön pöydän ääressä rakkaudella liimatut ja sähköteipillä viimeistellyt nahkatöpsäkkeet. Tanssivat jalat ja Ykän treenisalin lattia hyväksyivät lisävarustelun yksimielisesti. Suosittelen!

5 kommenttia:

  1. Pääsisinköhän minäkin jokin muu aloittelija -tasolle jos veisin kengät suutarille ja vaihdattaisin niihin uudet nahkapohjat? Olen nimittäin kohta puoli vuotta kärvistellyt kenkieni kanssa, joissa kantapala repsottaa puoliksi irronneena ja muu kengänpohja on niin kiiltävä, mähmäinen ja liiskaantunut, että siitä voisi peilata omaa kuvaansa :).

    Vai mitä sanovat kokeneemmat kengänkäyttäjät? Pitääkö hyväksyä se tosiasia, että kenkäkaupoille pitää lähteä?

    Voiko muuten E-tasolla kisoissa tepsutella millaisilla tanssikengillä tahansa kisoissa, vai onko jotain vaatimuksia kenkien hienoudesta ja tyylipuhtaudesta?

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä myös aputyövoiman käyttö on sallittua tasolta toiseen siirtymisessä.

    Itse ainakin olen rymistellyt kahdet E-kisat niillä jo ryöttääntyneillä treenikengillä. Kenkätarkastuksessa katsastetaan ilmeisesti vaan, että pohja täyttää säännökset eli että materiaali sekä kannassa että muualla pohjassa on oikea. En sitten tiedä, puuttuvatko ne materiaalin kuntoon. Siitä kokeneemmilla on ehkä kokemusta.

    VastaaPoista
  3. Coco, saat kenkäraspilla pohjan pahimman kiillon pois ja taas löytyy pitoa. Irtoavan korkolapun voi liimata itse tai liimauttaa suutarilla.

    Kisakenkien viralliset vaatimukset ovat, että lattiaan ei saa jättää jälkiä, eli korot tulee olla suojattuina. Jos ei halua askarrella kapeisiin korkoihin Marian kuvailemia töpsäkkeitä, voi ostaa tanssitarvikemyyjältä "tulpat", jotka pujotetaan korkoihin.

    Mitä tulee kenkien ulkoasuun, pätevät samat säännöt kuin pukeutumisessa: huoliteltu ulkoasu ei ole haitaksi.

    VastaaPoista
  4. Minusta jokin muu aloittelija -tasolle pääsee myös tanssimalla ensimmäiset tanssikengät puhki.

    Cocolla taitaa olla tasonousu lähellä, sillä havaintojeni mukaan kenkien pohjia on raspattu niin ahkerasti, että mahdollisiin liiskaantumisongelmiin ei mahda enää perusraspi purra.

    Mulla on ollut tanssikengät jo tovin hakusessa, joten ehkä meidän pitäisi lähteä kenkäkaupoille yhdessä. Mulla on kapea jalka, joten jalka tahtoo valahtaa useimmissa lattarikengissä lattian puolelle. Jos taas kenkä on kärjestä kovin suppea, varpaat puristuu sumppuun (ja rakoille).

    Onko teillä vinkkejä sopivien tanssikenkien valintaan?

    VastaaPoista
  5. Jos ei halua / pysty investoimaan uusiin kenkiin, niin suutarilta voi ostaa haljasnahkaa. Siitä sitten kengän pohjan muotoinen kappale kontaktiliimalla (Carlssonin liima on musta parasta) kiinni pohjaan ja taas mennään. Olen näin jatkanut nauhakenkien ikää muutamalla vuodella, nahkapinta kun kestää, mutta pohja kuluu ohueksi ahkeralla raspaamisella.

    Ja korot kannattaa joka tapauksessa suojata nahkakappaleella kulumista vastaan. Minä joutuisin vaihtamaan korkolappua kerran/kaksi kuukaudessa, mutta nahkaverhoiltuna ne kestävät kengän eliniän. Paljon halvempaa. Koron suojaksi sopivaa nahkaa löytyy esim Eurokankaan nahkapalalaatikosta.

    VastaaPoista