30. syyskuuta 2012

Tanssia elokuvissa

Kuluneen viikon leffafestivaalit pääkaupungissamme veivät minut tanssisalilta istumaan, mutta tanssiaiheelta en välttynyt tälläkään kertaa.

Elokuva First Position on balettiaiheinen dokumentti, joka seuraa nuorten tanssijoiden valmistautumista Yhdysvaltojen merkittävämpään tanssikilpailuun. Katsoja liikuttui, ilahtui ja jännittyi tanssijoiden mukana. Elokuva herätti myös hyvällä tavalla ajatuksia siitä, miten vanhempien ja valmentajien tulisi toimia lasten kanssa, kun haaveena on menestys ja ura. Viisas ystäväni kiteytti elokuvan jälkeen: Lapsi tarvitsee valmentajaltaan kannustavaa kuria ja peräänantamattomuutta, vanhemmiltaan rakkautta ja tukea. Kun lapsi riittää sellaisenaan vanhemmilleen, ei valmentajan ajoittainen tiukkuus tai kilpailupaine muserra.

Tanssiaiheisia elokuvia löytyy runsaasti, mainitsen tässä muutaman suosikkini. Vuosi sitten samaiset filmifestivaalit toivat näyttämölle Slavik Kryklyvyystä kertovan Ballroom Dancerin. Suosittelen myös lajimme ulkopuolelta tulevia tutustumaan.

Ehdoton suosikkini tanssielokuvien rintamalla on Wim Wendersin Pina. Näin tuon aikoinaan 3D muodossa, jossa kaikkensa antavat tanssijat tulivat kirjaimellisesti iholle.

Lapsuuteni idolit tulivat Hollywoodista, sieltä juontaa myös lapsuuteni suosikit Laulavat Sadepisarat ja huikea 70-luvun versio Wizard of Ozista: The Wiz.

Mikä on sinun mielestäsi paras tanssileffa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti